A KARRIERVÁLTÁST
FELEJTSD EL

Mai felgyorsult világunkban már nincs olyan, hogy „karrierváltás”

Ez egy elavult kifejezés, ami 15 éve még létezett. Manapság viszont környezetünk változik, mi csak alkalmazkodunk. Napról napra gomba módra nőnek ki a földből új szakmák, szolgáltatások , vállalkozások, a régiek megszűnnek.

Jobb ha megszokod. Ez a folyamatos alkalmazkodás világa.

Már nagyon ritka, hogy valaki elkezd egy szakmát 25 évesen és 70 évesen nyugdíjba megy. Ehelyett rendszeresen módosítunk az irányon. Elképzelhető, hogy 2 éven belül valami olyat fogsz csinálni, ami ma még nem is létezik.

Gondolj csak az influenszerekre, CRM specialistákra, drón kezelőkre stb. Néhány éve ezek még idegen szavak lettek volna, ma pedig sokan remekül megélnek belőle.

Ezért inkább tekintsd egy utazásnak, ahol TE ülsz a kormánynál és veszed a kanyarokat. Készülsz és tudatosan cselekszel.

Karriered módosítása nem egy dráma, és akik új pályára lépnek nem hősök, egyszerűen csak alkalmazkodnak mai modern életünk
szerves részéhez … a változáshoz.

Hogyan módosítsd a karrieredet, Amikor nincs ötleted,  merre tovább?

Abban szeretnék segíteni Neked, hogy a szabványos „karrierváltási” lépcsők helyett inkább mit csinálj

Sok mindent tehetsz azért, hogy rátalálj a munkára, amit igazán szeretsz és amiben Te is kiteljesedsz. Ezt én is megtettem és végigjártam a lépcsőket. Hozzáteszem, nem mindig volt könnyű, de sok értékes tapasztalatot szereztem.

Tudom, milyen nehézségeken mész keresztül.  Nekem is volt egy jól fizető munkám olyan munkahelyen, ami mások vágyálma volt.
De nekem már nem volt az.

Már fiatalon, munkám segítségével a beutazhattam a fél világot, megismerhettem más kultúrákat, kaptam előléptetést, fizetésemelést, miniszteri kitüntetést is!

Csodás lehetőségek álltak előttem, még magasabb pozíció, még több fizetés, külföldi karrier lehetősége, stabil munkahelyi háttér. Mégis számos kérdésem volt.

Úgy éreztem hiányzik valami, nem a saját utamat járom és nem elégített ki a munkám

Amennyire az elején imádtam, pár év elteltével egyre kevésbé éreztem motiváltnak magam.
Egyszerűen azt éreztem, hogy nem tudom a bennem rejlő képességeket kellően kibontakoztatni. Valami többet szerettem volna elérni, de hogy pontosan mit, azt nem tudtam megfogalmazni.

Vágytam valami olyanra, ami által hatással lehetek másokra és hozzátehetek mások fejlődéséhez.

Bár akkor még csak nagyon halvány elképzeléseim voltak, mi másban lehetnék sikeres, hiszen csak az eddigi területen volt tapasztalatom.

Így évekig kétségek gyötörtek, merre kellene tovább haladni, menjek vagy maradjak?

Csak egy lépés választ el, hogy rátalálj egy új karrierre, amit szívvel-lélekkel csinálsz, jelenlegi közömbös munkád helyett.

Kérj időpontot egy 30 perces
ingyenes telefonos
konzultációra

Tanulságok karrier
módosításhoz

1.

A legnagyobb visszatartó
erő saját magad vagy

Voltak jelek, hogy nem ezzel akarok foglalkozni. Egyre felületesebbnek éreztem magam a munkában. Beleraktam amennyit kellett, de már nem akartam a munka hőse lenni. Nem tudott lekötni annyira, hogy maximálisan oda tudjak figyelni.

El tudod képzelni, hogy …
ott öregedj meg és egy napon a főnököd helyébe lépj, vagy az ő főnöke helyébe? Nap, mint nap egyre motiválatlanabb vagy, haszontalanabbnak érzed a munkádat és vágysz a változásra?

Nekem is akadtak halvány elképzeléseim a hogyan továbbról, de bizonytalannak és félelmetesnek tűnt, mivel fogalmam sem volt, hogyan kellene belekezdeni a megvalósításba.

Visszanézve most már felismerek valamit, amit akkor egyáltalán nem láttam

Minden munkával kapcsolatos elképzelésem, azon alapult, amit tudtam az általam ismert területről és abból táplálkozott, ami tudást és tapasztalatot ott szereztem.

Nyilván felszínesen beleláttam más területekbe is, más karrier utakba, de számos terület volt, ami teljesen kívül esett a látószögemen.

Féltem attól, hogyha valami újba kezdek nem fogok annyi pénzt keresni, mint előtte.

Féltem attól, hogy mit fog szólni a családom, a barátaim és az ismerősök.

Féltem attól, hogy a váltással elveszítem mindazt a státuszt, amit már elértem.

2.

Belső félelmeid akadályoznak meg leginkább, hogy lépj

Kevés az esélye, hogy magától ki fog pattanni a fejedből

Rengeteg időt és energiát töltöttem el azzal, hogy kitaláljam a következő lépést.

Elolvastam számos könyvet a témával kapcsolatban, kitöltöttem millió személyiségtípus tesztet, azonban a kívánt áttörést ezek sem hozták meg.

Ha a könyvek elolvasása és a tesztek kitöltése meghozná a kívánt eredményt, akkor már biztos, hogy Te is álmaid munkáját csinálnád.

3.

Csak a nézelődéssel nem fogsz állást találni

Amikor elindultam az új irány keresése felé, próbáltam fejvadászokkal konzultálni.

Megnéztem azt, hogyan tudnám jobban eladhatóvá tenni az önéletrajzomat. Elolvastam számos cikket, tippet a legújabb trendekről.

Ez lehet hasznos abban az esetben, ha már megvan a konkrét irány, de amíg nincs, ez is teljesen haszontalannak bizonyult.

Ha találtam egy olyan pozíciót, amiben valahogy nagy nehezen el tudtam volna képzelni magamat, akkor próbáltam az önéletrajzomban valami kapcsolatot találni az eddig megszerzett tapasztalataim és az álláshirdetésben elvárt kompetenciák között.

Sokan frusztráltak mert:

Sem a fejvadász cégek, sem a munkáltatók elsősorban nem a „karrierváltókra” vannak
berendezkedve.

Hónapokat tölthetsz el azzal, hogy keresel valami olyan állást, amire egyáltalán tudsz jelentkezni, ahol azt érzed „igen, ez az”, na ezt meg tudom csinálni, tetszik és érdekel is, és van benne legalább minimális jártasságod vagy hasonló területen szerzett tudásod.

Azonban a legtöbbször azzal szembesülhetsz, ha karriert akarsz módosítani, hogy:

1.

minimum 2,5,10 év releváns szakmai tapasztalat szükséges

2.

olyan szoftverek használata, amiről akkor hallottál először

3.

olyan nyelvismeret, ami Neked nincs meg

Biztos próbáltad már Te is …

átírni az önéletrajzodat arra a területre, amit az állás megkövetelt és igyekeztél a motivációs leveledben is meggyőző lenni, hogy hiányos tudásod ellenére mégis ideálisnak tűnj

A hagyományos megközelítés a karrier módosításra általában kudarchoz vezet, ezért sokan visszamenekülnek
az eredeti „rossz” irányba

Ezekkel a módszerekkel nekem sem sikerült egyetlen olyan interjúra sem bekerülnöm, ami olyan munkát ajánlott volna, amelyet igazán elképzeltem. Vagy nem tetszett a munka, vagy nem tetszett a terület, vagy alacsony volt a fizetésajánlat.

A legkiábrándítóbb felismerés az összes közül az volt amikor végre találtam olyan munkát, amiben el tudtam képzelni magam, azonban a munkáltató helyében én sem magamat választottam volna a keresett pozícióra.

Van megoldás mindegyik problémádra,
de merőben más megközelítésre van szükség, mint amit idáig tettél!

Inkább gyere és megvizsgáljuk együtt, ami versenyelőnyt jelent Neked

„Tehetsége mindenkinek van – a különbség hogy miként használjuk fel azt”

Stevie Wonder

Alaposan megvizsgáljuk, hogy milyen erősségeid és gyengeségeid vannak. Összegyűjtjük az összes olyan benned rejlő szuper erőt, ami egyedi és csak arra vár hogy végre kezdd el használni és  kiemelkedj vele a tömegből.

„Csináld amit szeretsz és soha többé nem kell dolgoznod”

Confucius

Felfedezzük, melyek azok a dolgok, amiket örömmel csinálsz és repül az idő. Ha olyan dolgot csinálsz a mindennapokban, amit szeretsz akkor sokkal energikusabb vagy, jobb a kedved és nem érzed unalmasnak a munkanapokat.

„Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes”

Albert Einstein

Összegyúrjuk egyedi összetevőidet egy olyan csomaggá, amiben jó vagy, szereted és még értéket is tudsz adni másoknak. Ha szükség van arra, amit csinálsz, akkor garantált, hogy előbb-utóbb sikeres leszel. Mások szolgálata anyagilag is jövedelmező.

„Méltatlan, hogy az emberek 80%-a nem szereti a munkáját, amit nap mint nap csinál. Képességeik és lehetőségeik alatt teljesítenek, mert szükséges rosszként élik meg, hogy alaposan megértsék önmagukat – így viszont pont a lényegről maradnak le, hogy kiteljesedjenek a munkájukban.”

Minden empátiámmal, tudásommal és bizonyítottan bevált technikákkal segítelek bejutni a 20% közé.